Bak dag!

som ni förstår så prioriterar jag inte datornpå helgerna men idag så är jag tvungen :)
Idag  har jag och kärleken bakat riktigt mycket :) blev kanelmuffins med mina nya muffinsformar från ULLARED funkar perfekt :) blve även hallongrottor, kolakakor och tigerkaka :)
 
I helgen har inte mycket hänt faktiskt i går blev det en lugn kväll med chetwisters och chips framför en film :)
 
Äppel & kanelmuffins

 Ca 6 stora eller 10 små muffins

Muffinssmet:
3 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
125 g osaltat smör, rumstempererat
1 3/4 dl strösocker
2 ägg
1 1/4 dl mjölk
2 tsk vaniljextrakt eller vaniljsocker
2 äpplen, skalade och skurna i klyftor

Kanelfyllning:1 1/4 dl vetemjöl
3/4 dl strösocker
60 g smält smör
2 msk malen kanel
 
För mig blev en kanelfyllning 2 smetar
Blanda alla ingredienserna till kanelfyllningen och ställ åt sidan.

Blanda de torra ingredienserna i en stor skål och ställ åt sidan. Vispa smör och socker pösigt med en elvisp och tillsätt äggen, ett i taget. Blanda i mjölken, vaniljen och de torra ingredienserna i äggblandningen. Fyll pappersklädda formar till hälften med muffinssmet och strö kanelfyllningen över smeten. Fyll formarna nästan upp till formkanten med resten av smeten. Tryck ner äppelklyftorna till hälften i smeten. Strö över rikligt med malen kanel och grädda sedan 25-30 minuter i 175°C för stora muffins och något kortare tid för mindre.

Tips! Tillsätt gärna 2 tsk kanel i smeten så får du extra smak på dina muffins!
 
Receptet hittar du här

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0